Eklektiline sisekujundus

Eklektiline sisekujundus

Kuidas anda oma kodule ainulaadne ilme ja isikupära?

Kui soovite oma interjöörile lisada erilisust ja isikupära, siis kombineerige oma kodu erinevat stiili mööbliga. Selline lähenemine on põnev, aga peab ka tõdema, et see pole sugugi lihtne. Antiik- või retro mööbli lisamine kaasaegsesse interjööri võib anda ruumile küll ainulaadse ilme, kuid kindlasti peab sellega olema ettevaatlik. Kuigi erinevat stiili mööbliesemete kombineerimisel ei ole reegleid, tuleks kaaluda liiga kaugetesse ajastutesse kuuluva mööbli valimist. On ka oht luua segane keskkond, mis on täis erinevaid elemente, mis aga pole kuidagi omavahel seotud. Samuti pole hea antiikmööbliga liialdada, vaid piirduda vaid mõne aktsenti lisava esemega. Antiik- või retroesemeid saab kasutada erineval viisil: kas segades neid kaasaegse sisustusega väikesteks kõrvalseisvateks “pärliteks” või mängida need tegelikeks peategelasteks.

 

Modernsesse interjööri saab tekitada mõnusat ja sooja meeleolu ka väga väikeste detailidega – näiteks paigutada kaasaegse diivani (Alberta Salotti) kõrvale perekonnast pärinev portselankujuke.

Või sättides köögiareaali ülimoodsa laua taha vanas stiilis toolid. Või miks mitte ka vastupidi - vana ja väärikas talulaud mille kohal ripub kuldne Panzeri disainvalgusti? 

Modernne valge Alberta Salotti diivan koos eelmisest sajandist pärinevate tugitoolide ja lauaga

Vana puupliit köögis ei nõua kõrvale ilmtingimata klassikalist köögimööblit , vaid on sõber ka modernsega.

Kui soovid oma koju ainlaadset sisustust, mis kestaks kaua värske ja oleks just sinu ja sinu pere nägu siis tasub oma kodu kujundada just selles vaimus: kasuta perekonnast jäänud -just sinu enda pere juurte ja ajalooga seotud esemeid, või tuula antiik-või teise ringi poodides ja ärata uuele elule mõni eriti ägeda disainiga mööblitükk. Kui annad oma loovusele ja kujutlusvõimele vabad käed, saad anda oma kodule unikaalsuse ja ainulaadse eripära.

Oleme algatanud koos Idla Antiigiga põneva aastalõpu-kampaania – Uue ja Vana sümbioos - inspireerimaks modernse mööbliga kokku sobitama vanu ja väärikaid mööbliesemeid. Oleme 3-kuuliseks koostööks oma salongi valinud mõned antiiksed iludused.

Tulge ja tutvuge ja me suuname teid eriti põnevale sisustamise-lainele.

 

Kersti Rea
Sisutussalong Poodium loominguline juht

 

Artiklis kasutatud pildid:
Eramu Nõmmel: fotod Terje Ugandi ajakirjale Diivan,  Panzeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *