Nutikas köögiseadmeid peitev köögimööbli lahendus

Nutikas kööki peitev köögimööbli lahendus

Kas keegi üldse veel mäletab, et kunagi asetses köök korteris või eramus eraldi ruumis? 

Viimaste aastakümnete trend on avatud köök koos söögi- ja elutoaga. Vanasti öeldi selle kohta kööktuba ja uskuge mind, see polnud just kõige ihaldatum pakkumine elukeskkonnaks. Moed  aga muutuvad ja aeg ning elustiilide erinevused tolle ajaga võrreldes on teinud kannapöördeid. Avatud köök on nüüd meie igapäevaelu kindel ja soositud valik.

Pilkupüüdev ja hästi planeeritud köögimööbelAvatud köögiareaal on ühtviisi mugav ja mõnus – on ju mõnus koos pere või sõpradega koos köögis askeldada, veini juua ja üheskoos õhtusöögiks valmistuda. Kuid teisalt ka veidi tüütu, sest toidu valmides jääb veidigi segamini jäänud köögiareaal söögituppa ulatuvat korraarmastajat perenaist või külalisi häirima.

 

Kööki saab ka nii planeerida, et söögitegemise ajaks avad kõrgete seinakappide uksed ja tekib lahtine köögiseadmete ja avatud riiulitega toimiv areaal; ja kui kõik on valmis tõmbad vaid kapiuksed kinni ning tulemus on lineaarne puhas ustepind. Nimelt on Itaalia köögimööblitootjad välja pakkunud kappide süsteemid, mis peidavad köögiseadmeid nii, et tekib tunne, et selles kodus kööki polegi. Varjatud kööki on võimalik teha erinevat tüüpi – nii stiili kui suuruse poolest, nii suurt kui väikest. Suurte mõõtude puhul tekivad pikad lineaarsed puidu/klaasi või värvitud seinapinnad, väikeste köökide puhul on mõte pigem voolata köögiareaaliga edasi elutoa või esiku osaks, et mahutada igapäevaelu vajadusi kasvõi riidekapi näol, mis köögiseadmeid sisaldava kapi kõrval samasuguse töötlusega uste taga kuidagi silma ega ilutunnet ei häiri.

 

Kappide sisse on võimalik peita nii ahi, mikrolaineahi, külmik, veinikülmik, letiosa leivalõikamiseks või vee keetmiseks koos suurte sahtlite, sektsioonide ja korvisüsteemidega.  Voldikuste taha saab peita isegi terve pesuruumi – pesumasina ja riiulitega kodukeemia tarvis. Miks mitte ka maast laeni riiulitega täidetud sisseastutav nurgalahendus, mis meenutab esivanemateaegset sahvrit ja mis mahutavuselt ei ole võrreldav ühegi tavalise seinakapiga.

     Stiilne ja kvaliteetne peidetav köögipind

Kuid kõige selle juures on üks väike AGA. Nimelt seda kõike saab lubada endale vaid siis, kui hakata oma köögi planeerimise peale mõtlema juba väga varakult. Kõik eelpool kirjeldatud võimalused on vaja juba varakult paika panna, sest masinad vajavad veeühendusi ja elektripistikuid, sisseastutavad nurgad valgustust jne. Lisaks veel see, et köögiseadmeid varjavad kapid on kõik sügavamad kui tavaliselt. Sügavuseks peab arvestama peidetud tehnika jaoks 70 sentimeetrit. 

  Funktsionaalne köögilahendus

Poodiumi poolt pakutavatel köökidel on kõik need võimalused olemas, mis võimaldavad seadmeid täielikult peita.

See on võimalus eelkõige neile, keda lummab keskendumine minimalismile – puhtad pinnad, vähe asju. Samas saavad seda valikut nautida ka need, kes pole avatud köögi armastajad.

Kui uuenduslik vaim vastab esteetikale sünnib köök, mis polegi nagu köök. Tule ja tutvu nende võimalustega.






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *