Diivan, kui elutoa tähtsaim osa – nõuandeid ja näpunäiteid

Valge disaindiivan Itaalia mööblitootjalt

Kas otsid uut diivanit või tugitooli? Ja oled raskes olukorras, sest valikuvõimalused on üüratud?

Millest lähtuda – kas julgeda mõelda unistustes mõlkunud valgest diivanist? Või valida praktilisemana näiv nahkse kattega pruun nurgadiivan?

Siin mõned mõtted, mis võivad sind ja su peret aidata julgemaid otsuseid tegema.

 


Millega tuleks diivanit valides arvestada?

Esmalt peaks lähtuma ruumist endast – kas tuba on avar või väike, valgusküllane või pime, mis värvi on seinad ja mis tooni põrand. Diivanikomplekt on ruumis kindlasti üks domineerivamaid mööbliesemeid – seega otsuseid teha polegi alati nii lihtne. Kui diivan jääb seisma päikesevalguse kätte, siis ära vali nahkkatet. Samuti ei meeldi nahale kamina või ahju äärne koht – sellistel juhtudel vali pigem kangaga kaetud diivan.

Diivani värv mõjutab vägagi ruumi ja vastupidi. Uus diivan või pehmemööbli komplekt sinu kodus, kus kõik muu jääb endiseks, võib muuta ruumitunnetust täielikult. Kas eelistad lineaarset diivanit eraldi seisvate tugitoolidega või nurgaga komplekti  – vahet ei ole, värvivalik on alati kõige muljetavaldavam.

Tumedate seintega ruumis ei anna tumeda kattega diivan kunagi sellist efekti kui heleda materjaliga kaetud. Kui aga soovid luua oma elutuppa pimedat/sumedat õhustikku, siis tee just selline valik. Heledasse ruumi heleda diivani paigutamine loob suurema ja valgusküllasema tunde, samasse ruumi paigutatud tume või värviline diivan loob jällegi toreda kontrasti. Pehmed toonid annavad värskustunnet ning erksate ja intensiivsete värvidega saab luua ägedaid visuaalefekte. Vahel piisab ka ühest erksavärvilisest efektsest tugitoolist, kui ruum lööb justkui särama. 

Efektne ja trendikas disaintugitool Itaalia mööblitootjalt        Mugav ja trendikas diivan

Värvitrendid tulevad ja lähevad. Kui soovid midagi püsivamat endale soetada, siis lähtu pigem oma soovidest, kui kiiresti vahelduvatest moesuundadest.

 

Nahk või tekstiil? – mõlemad on head valikud

Mugav valge disaindiivanTänapäeval on tootjad teinud elu kliendile lihtsaks ja enam ei peagi ainult praktilisust arvesse võtma. Võid rõõmsasti lubada endale lumivalge kanga diivanikatteks, sest pealiskangaste hulgast saad valida plekke hülgavaid ning erilise töötlusega viimistletud materjale, mis annavad võimaluse perel nautida diivanil mõnulemist kartmata seda määrida. Pealegi on kõik katted 100% eemaldatavad ja puhastatavad, nii et heledat katteriiet valides ei ole tõepoolest vaja muret tunda. Kui oled valinud plekikindla kanga saab tekkinud plekid hõlpsasti eemaldada määrdunud kohta õrnalt harjates või tolmuimeja harja otsaga üle käies. Nii saab pesuaega jälle edasi lükata.

Plekivastasetöötluse lisaväärtus on kompromiss neile, kes soovivad kindlustada oma diivani korrektne väljanägemine ka aastate pärast, sest plekikindel töötlus ei kao ka pärast mitmeid katete pesemisi või puhastusi – loomulikult ainult ettekirjutatud puhastuseeskirjade järgi toimides. 

Tuletame meelde, et peaksite alati läbi lugema teie poolt valitud kanga pesemise juhised ja järgima neid hoolikalt. Valesti pestes või puhastades võib kangas kahaneda ja diivanile kanga uuesti peale paigaldamine võib osutuda keeruliseks, kui mitte võimatuks. Alati on katteid parem pesta tagurpidi ning mitte kunagi ärge kasutage kuivatit!

Stiilne nahkdiivan Itaalia mööblitootjaltNahkdiivan on vaieldamatult läbi aastate olnud hinnatud ja nõutud valik. Nahast diivan aga vajab samuti pidevat hoolt. Nahk on naturaalne materjal ja nii nagu sinu endagi nahk nõuab ka tema hooldamist. Kui heledat nahkdiivanit pole korralikult puhastatud ja kaitstud võib ta muutuda aja möödudes kollaseks. Kui aga järgida tootjapoolseid soovitusi ja näpunäiteid nende poolt kaasa antud spetsiaalse hooldus/puhastus ja kaitsekomplekti näol, ei juhtu sinu nahast  diivaniga midagi ning ta on ajas vaid väärtust koguv. Isegi kui puuduvad konkreetsed plekid tuleb oma nahkse sõbra eest regulaarselt hoolt kanda – 6 ja enam korda aastas tuleks korrata puhastusprotseduuri, eriti just enim kasutatavate kohtade hooldamise näol, ja seda enne, kui mustus ja tolm sisse tõmbuvad. 

         

See kõik annab vabaduse muuta oma elukeskkond uue pehme mööbli komplekti näol just selliseks, kui unelm on.

Valge nahkdiivan

 

 

Tule ja tutvu võimalustega!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *