Poodiumi ja Idla Antiigi kokkusaamine

Poodiumi ja Idla Antiigi kokkusaamine

Oleme Idla Antiigiga sõbrad, nii töös kui eraelus. Sõpradeks saime läbi töö. Plaanisime juba pikka aega üht ühisprojekti  korraldada ja ühel hilis-sügisesel päeval see tehtud saigi. Kahjuks jäi see meie ühine tulemine aga Co 19 uue laineharja varju ning kajastust sellele ei olnud kahjuks piisavalt võimalust teha, seega teen seda nüüd blogi postituses.

Oleme korduvalt saatnud oma kliente Idla Antiiki mõnd aksessuaari või erilist mööblieset otsima, sest mõni ehtne ja väärtuslik mööblitükk lisab igasse kodusse aktsenti ja isikupära.

Pisuke “roosa röögatus” muidu väljapeetud minimalistlikus kodus annab hoopis teise emotsiooni, viitab koduomaniku vabadusele, vabadele valikutele ja vabameelsusele. Oleme oma töös liigagi palju kokku puutunud raamidesse kinni jäänud klientidega kes ei oska, söanda ega julge lõpuks oma vannituppa ilma sisekujundajalt nõu küsimata kuivatusrätikutki osta. Ja see on kurb! Juhindu oma sisetundest, see värv mis sulle meeldib, see ongi õige!

Kodu on peegel. Kui see on nii väga püüdlikult “korralik” ja väljapeetud, siis räägib see ka koduomaniku ebakindlusest ja püüdlusest olla igas asjas eeskujulik. Kodu peaks kujunema ja kasvama välja persoonist endast. See ei tähenda muidugi, et ei peaks kasutama professionaalide abi – loomulikult võib ja peab. Proff aitab põhilise paika sättida, aga sinna sisse peab kujunema juba isiksusest väljakasvav sisu.

Igal inimesel tekivad tema ümber ainult temale tähtsad ja tähenduslikud asjad! Need  räägivad lugusid ja lugudega asjad on väärtus omaette. Alati on võimalik neid lugusid jutustavaid  esemeid ka oma koju sobivalt ära paigutada – olgu ta või nõuka-ajast pärinev, nüüd juba kole-ilus tugitool või rustikaalne vana pink..

Idla Antiigist leiab lugudega asju. Sest peremees on isiklikult suhelnud pea kõikide asjade omanikega ja teab nende ajalugu. Oksjonitelt ostetute kohta küll enamasti isiklikud lood ei ole teada, kuid neil on jälle tekkinud uued lood – kust maalt pärinev, kust ostetud ja miks, kes on disainer jne jne. Sest just nende tausta pärast nad on kauplusse sattunud.

Valisime mõned ainulaadsed eksemplarid Poodiumi sisustusstuudiosse , mida pidasime sobilikeks igat interjööri, ka minimalistlikku, kaunistamaks ja rikastamaks.

Kuulsa Austria arhitekti ja disaineri Josef Hoffmanni  (1870 -1956)  loomingusse kuuluvad kaks tooli ja serveerimislaudade (4-ne)  komplekt.

Imekauni intarsiaga seljatugedel ja laua esipaneelil. 

Toolid on üks kord juba ära ostetud ja Inglismaale lähetatud, kuid miskil põhjusel nad arvatavasse kohta ei sobinud ja leidsid taas tee Eestisse

"Kõrgläikelised" postamendid,  linnu- ja  lille maalingutega. 

Huvitav idamaise hõnguga interjööri rikastav sisustuselement,  sobib ka lambi/vaasi aluseks.

Vedasime oma stuudiosse veel suuremõõdulised (L 240 X  H 162,5 x  P 30 )  raamaturiiulid, idamaise  ornamendiga seinapeegli ja kaks muna-tugitooli - ühe lilla ja teise ookeanisinise.

 

30-ndatest pärinevatel imelise palisandri-spooniga raamaturiiulitel, mis mõjuvad oma ajatuses kui kaasaegne disain - on oma kultuuriline lugu rääkida.  Nimelt kuulusid need meie suurmehe Gustav Ernesaksa omandisse.  

Sobivad ehteks nii elutuppa kui kabinetti. 

Need on ajatud ja klassikasse kuuluvad mööbliesemed, mis pole kaotanud ajas oma väärtust.  Ja selliseid eksemplare on lihtne sobitada erinevatesse interjööridesse.  

Poodiumi ja Idla Antiigi kohting Pärnu mnt 66 sisustussalongis on püüdlus avardada veidi kodukujunduse võimalusi.  Modernse sisustusega koju võib julgelt otsida ka ajaloolise taustaga  lisandeid. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *