Mooduldiivanid – mugavus ja mitmekülgsus

Funktsionaalne roheline Itaalia mooduldiivan

Nagu juba eelnevalt juttu on olnud, on sel aastal tähtis teema mugavus. Mooduldiivani mitmekülgne kasutusvõimalus sobib ideaalselt selle kontseptsiooniga – pakkuda kogu pere elutoa keskpunktis ülimugavaid valikuid.

Sellise diivani valimisel tuleb silmas pidada kolme tegurit: 

  1. Ruumi suurus – mis oma mõõtudega dikteerib maksimaalse diivani suuruse
  2. Kasutajate vajadused ja harjumused
  3. Mööbli enda esteetiline tegur – materjal, värv, lisalauad jm lisavarustus

Mõistega – modulaarne diivan – toome välja erinevaid  konfigureerimise võimalusi vastavalt teie vajadustele. Nende diivanite puhul on võimalik muuta kompositsioone ka vastavalt hetke vajadustele, luues moodulitest erinevaid vorme. Näiteks eelseisvale kinoõhtule mõeldes on lihtsa liigutusega võimalik diivanist moodustada mõnus pikutamise areaal. Või hoopiski külaliste tulles moodulid kokku lükata nii, et tekiks mõnus ringjas vestlusring.

Ka traditsioonilisele nn nurga- või poolsaarega diivanitele on võimalik planeerida juba ostes sisse maksimaalselt mugavaks kasutamiseks näiteks lõõgastusmehhanisme –  kas ühele või kõigile istmetele. 

Variante on teisigi – näiteks laia lamamisosaga diivan, kuhu mahub mõnusalt kõrvuti ka kahekesi kodukinoõhtut nautima. Või diivan lahtise tumbaga, mis annab erinevaid võimalusi: jalgeotsa asetades tekitab sulle lamamisvõimaluse, diivani ette asetades aga asendab kohvilauda. Kui diivani üks ots valida lahtise otsaga või riiuliga – siis sinna jätkuks tumbat tõstes – pikeneb külaliste tulekul külaliste istumisala oluliselt. 

Vaheldust annab kindlasti ka lahtise nurga moodul  ja selle kohale asetatud väike diivani lauake või otsa-raamaturiiuliga lisaelement – võimalusi on palju ja lahendusi väga erinevaid.

Toome välja mõned näited:

Doimo Salotti diivanimudel Newton

Tänu oma väga paljudele erinevatele moodulitele on see diivan väga modulaarne. Asjaolu, et  kompositsiooni saab muuta, muudab selle mööbli kasutamise kaasaegsete taotluste tõlgendajaks.  Terasest ja puidust riiulitega, mis on kinnitatud diivani aluse külgedele, annab mugavust juurde.

Lõõgastavad diivanid on tõeline luksus sinu kodus! Istme asendi muutmine toimib vaid lihtsa sõrme puudutusega ja maksimaalse mugavuse saavutamine ei nõua vähimatki pingutust.

Lõõgastavad istmed võimaldavad seljatoe ja jalatoe paigutamist erineva kaldega. Elektriline lõõgastusliikumine hõlmab nii pea-, selja-, kui jalatuge.

Alberta diivanimudel Game

Ka seljatagused padjad on diivanit valides tähtsad. Game mudeli seljatagused padjad tagavad maksimaalse heaolu sinu seljale ja kaelale.

Alberta diivanimudel Yoko

Mudel Yoko esindab noort ja kaasaegset stiili. Alati ei peagi mugavust tagav diivan olema suurt pinda nõudev. Ka suure mooduldiivani 1-st moodulit saab mitmeti kasutada. Väikeses elamises on mitmekülgne funktsioon eriti vajalik. Tagaistmepatju ja käetugesid saab liigutada vastavalt vajadusele, et anda endale lemmikasend igas olukorras. Võimalus kasutada ka voodina. Kaasa saab tellida lisavarustusena laua, mis just sellele mudelile sobib ja tekitab tervikliku kompositsiooni.

Alberta diivanimudel Alcazar

Mudel Alcazar on kaasaegne ja mitmekülgne diivanikollektsioon, mis hõlmab endas lõpmatute moodulelementide erinevaid originaalseid lahendusi. Kõik oleneb sinu kodust ja ruumi suurusest.

Doimo Salotti diivanimudel Paris

Mudel, mida iseloomustab tugev uurimustöö, mille tulemusel saavutatud seljatoe ergonoomika on eriti mugav ja töökindel.

Tule ja tutvu lähemalt erinevate mooduldiivanite lahendustega Sisustusstuudios Poodium!

 

 

Kersti Rea
Sisutussalong Poodium loominguline juht

 

Artiklis kasutatud pildid tootjatelt:
CasaDesus, Doimo Salotti, Alberta Italia,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *