Millist köögimööblit valida aastal 2020?

Kallis kõrgkvaliteetne Itaalia köögimööbel

Märksõna: looduslähedus

Aastanumbri vahetus on sobivaim aeg vaadata eelseisvasse uude aastasse. Mida on uue aasta tulekuga oodata köögimööbli maailmas? Milliseid valikuid teha aastal 2020?

Aina enam ja enam mõtleme me rohelisemalt ja püüame olla keskkonnasõbralikumad, et aidata hoida ja säilitada elutervet Maad. Justnimelt – ka meie ise saame oma tarbimiseelistustega keskkonna heaks palju ära teha. Valime looduslikke materjale, soosime taaskasutust, tarbime vähem ja ostame mööblit, mis kestab põlvkondi. Just see trend on algaval aastal ka köökide maailmas tegijaks.

Itaalia tootja Doimo Cucine on võtnud endale eesmärgi tuua köögimööbli tootmisse sisse teema „loodus“. Loodussõbralikkus, säästvam keskkond, taaskasutus on südamesse võetud teemadevaldkond… Võimsalt on sisenenud ja juba ka soojalt vastu võetud PET-materjal, mis on taaskasutatud ökoloogiline ja PVC-vaba plastmaterjal. Oma läikivas või sügavmatt viimistluses on see üheks loodusteadlikumatest materjalidest köögimaailmas.

Doimo Cucine disainerite töö keskmeks nende teemadega töötades on olnud eesmärk ühendada loovus ja inimkonna ootused puhtama elustiili suunas. Loodus on võimsaim inspiratsioon ja nende nägemus sellest koondub pealkirja „Globetrotting“ alla. Globetrotting - rännak läbi maakera - hõlmab endas kauneimaid elamusi, vaikust ja emotsiooni, taevast ja maad. Globetrotting esitleb meile kolme erinevat lähenemist köökide planeerimise, värvide ja struktuuride valikus: „Between sky and sea“, „The hidden life of nature“ ja „Sounding Silence“. Neis kõigis on esindatud kooskõla, kus valitseb tasakaal ja harmoonia nii nagu meis ümbritsevas looduseski. Kõik kolm on aga erinevad – nagu hoopis teises paigas või hoopis teises kihis salvetatud pildinägemused.

Esitleme Poodiumi blogis esimesena kooslust „The hidden life of nature“ - Looduse varjatud elu. Selle lahenduse Inspiratsiooniks on olnud vee liikuvus ja igavesti kestvate kivide kare struktuur. Siia on välja toodud märkimisväärsed kontrastid: teineteise vastas asetsevad pliidiplaadiga seinaplokk ja kraanikausiga puidune saar on omavahel ühendatud tumeda lauaosaga – justkui voolavad veeteed, mis lõpuks kokku saavad – selgitavad disainerid oma nägemust. Nišši peidetud kõrgete sünkroontöödeldud ustega kappide sein on puiduste plokkide kõrval aga liivakivi halli värvi, kaljut meenutavaks taustaks – joonistades puiduse struktuuri kaunilt esile. Kõrgete kappide uste vahelised vertikaalsed õrnalt välja joonistuvad ja mustade alumiinium käepidemete horisontaalsed tugevamad jooned annavad liivakivi värvile tumedad raamid ja kõik see kokku on inspiratsioon looduse enda struktuuridest ja kontrastidest.

1 Synchroface Graniglia Basalto | 2 Alluminio Nero | 3 Fenix NTM® Nero | 4 Metallo Grafite

| 5 Antracite | 6 Essenza Noce Scalfito | 7 Laminato HPL Graniglia Basalto

Looduse varjatud elu - toob loodusliku keskkonna sinu koju, kus värvid ja pinnad räägivad sulle looduse keelt. See on täiuslik tulemus nii silmale kui puudutusele. See on kui unistus mägedest, ülesküntud põldudest ja igivanast pähklipuust ja ometi on see kõik sinu elukeskkonnas ja sinuga igapäevases kontaktis ja dialoogis. Materjalid on looduslähedased ja praktilised ning neid on lihtne puhastada.

Tule ja tutvu uue aasta köögimööbli trendide ja looduslähedaste valikutega Sisustusstuudios Poodium!

Fotomaterjal: Doimo Cucine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *